Runner with hamstring muscle painful spasmSmerter i låret kan skyldes mye forskjellig. Det kan være en ren muskelskade som har utviklet seg under idrett eller annen aktivitet, men det kan også skyldes utstrålende smerter fra en annen del av kroppen.

Når det ikke er en akutt muskelskade i låret, er det som regel den utstrålende smerten til fremside eller bakside av låret som kiropraktoren vanligvis ser i sin praksis. Dette er smerter som har sitt utspring ett sted, men som så stråler ut til et annet sted.
Rygg og bekkenplager kan gi utstrålende smerte til lysk, lår og legg. Dette kan komme av funksjonelle feil i måten ryggen beveger seg på eller det kan skyldes en skiveprolaps.

En skiveprolaps i søylens nederst del som presser på isjiasnerven vil kunne gi utstrålende smerte på baksiden av låret og helt ut i foten.
En skiveprolaps høyere opp i korsryggen vil kunne gi utstrålende smerte til fremsiden av låret.
En hofteslitasje (coxarthrose) kan gi utstrålende smerte til lyske, utside og fremside av lår samt rundt kneet.

Det finnes mange tilstander som gir utstrålende smerte til lår og legg. Kiropraktoren din i Vaulen Kiropraktorklinikk har høy kompetanse innen differensialdiagnostikk som er avgjørende for å kunne skille mellom alle disse tilstandene.

Show Buttons
Hide Buttons