Brystryggsmerter

Skyldes oftest feilfunksjoner i muskler og ledd

Brystryggsmerter eller smerter mellom skulderbladene er noe de aller fleste opplever fra tid til annen. For noen er det i form av stivhet midt mellom skulderbladene. Andre opplever smerter rundt det ene skulderbladet, mens andre beskriver skarpe stikk midt på ryggen.

Det er flere årsaker til smerter i brystryggen, men som regel skyldes det feilfunksjoner i muskler og ledd. De vanligste feilfunksjonene i brystryggen er redusert bevegelse i noen av ryggvirvlene og muskelspenninger i overfladisk eller dyp muskulatur.  Symptomene ved redusert bevegelse i brystryggens ryggvirvler og muskelspenninger er hovedsakelig lokale smerter i området. Men en kan også oppleve symptomer som nakkesmerter, skuldersmerter, armsmerter, hodepine og smerter som følger ribbeina frem til brystet. Mange opplever en økning av smertene ved vridninger og ved dyp innpust. Andre og sjeldnere årsaker til smerter mellom skulderbladene er ribbensbrudd eller prolaps i nakken.

Stress som setter seg mellom skulderbladene

En av forklaringene til at så mange er plaget av dette er at flere og flere i arbeidslivet har stillesittende kontorarbeid. Andre forklaringer er stress, en plutselig vridning eller overbelastning. Mange av symptomene man opplever ved feilfunksjoner i brystryggen er også noe en kan oppleve ved hjerteproblematikk. Pasienter med smerter i brystrygg og skarpe stikk frem i brystet kjenner naturligvis en frykt for hjerteproblemer og skal undersøkes av helsepersonell.

Smerter mellom skulderbladene | Vaulen Kiropraktorklinikk
Smerter mellom skulderbladene | Vaulen Kiropraktorklinikk

Når en pasient presenterer med smerter i brystryggen vil det bli gjennomført en grundig undersøkelse. Dette blir gjort for å avdekke årsaken til plagene og utelukke alvorlig sykdom. I tilfeller der plagene ikke er muskel og skjelett relatert vil kiropraktoren henvise til andre spesialister eller sykehus. Veldig mange med smerter mellom skulderbladene responderer svært bra på kiropraktisk behandling. Behandling av brystryggsmerter på Vaulen Kiropraktorklinikk består av en rekke behandlingsmetoder for å bedre funksjon og redusere smerte. Foruten ledd og muskelbehandling vil det også være fokus på veiledning i forhold til øvelser som pasienten selv kan gjøre hjemme.  Ved behov vil kiropraktoren på Vaulen Kiroprakorklinikk kunne sykemelde i opptil 12 uker.