Bekkenløsning

Bekkenløsning og bekkenleddsmerter er vanlig hos gravide

Bekkenløsning rammer svært mange gravide. Det er ikke uvanlig som gravid å oppleve smerter i bekkenet eller smerter i korsryggen. Heldigvis er smertene som regel ufarlige og responderer bra på kiropraktisk behandling. Utover i svangerskapet vil kroppen forandre seg i stor grad. Magen vokser, svaien i ryggen blir mer markant, vekten øker, krumningen i brystryggen blir mer tydelig og magemusklene øker i lengde. Dette er noen av de utallige forandringene som oppstår i løpet av 9 måneder. I tillegg vil kroppen gjennomgå hormonelle forandringer; blant annet for å forberede kroppen til fødselen. Alle disse elementene er med på å gjøre den gravide utsatt for bekkenleddsmerter og ryggsmerter i denne perioden.

Som kiropraktor i Stavanger er ser man at smerter i bekkenet hos gravide er veldig vanlig. Smertene vil variere fra pasient til pasient. Noen presenterer med smerter i korsryggen og beskriver det som ett belte som går tvers over ryggen. Andre har smerter i bekkenet med strålinger ned i det ene eller begge beina. For noen sitter smertene fremme i symfysen og lysken mens andre kjenner det best i den ene hoften. Smerter i bekkenet kan skyldes en rekke ting, men som oftest er det enten for mye leddbevegelse, som i bekkenløsning eller for lite leddbevegelse , som i et låst eller stivt bekken.

Bekkenløsning

Kiropraktoren på Vaulen Kiropraktorklinikk vil etter en grundig undersøkelse kunne fortelle deg om smertene dine skyldes bekkenløsning, bekkenlåsning eller stammer fra korsryggen. Det er viktig å påpeke at bekkenløsning i seg selv er en naturlig prosess, der kroppen forbereder seg på fødselen. Denne prosessen omfatter blant annet hormonelle forandringer der Relaksin spiller en fødselforberedende rolle. Når en setter sammen de hormonelle forandringene og en hurtig kroppslig forandring med en økt press på blant annet bekkenet, kan det ofte oppstå problemer. Bekkenløsning behandling vil bli tilpasset den enkelte, og er skånsom og ofte veldig effektiv. Det er også mange som tar kontakt for å forebygge bekkenløsning, som da ønsker veiledning og oppfølging i forhold til bekkenløsning trening og øvelser.

Snakk med oss på Vaulen Kiropraktorklinikk, så vil vi kunne undersøke, behandle og ikke minst gi gode råd som kan gjøre svangerskapet lettere for deg.

Bekkenløsning | Vaulen Kiropraktorklinikk
Bekkenløsning | Vaulen Kiropraktorklinikk

De vanligste problemene som oppstår i svangerskapet er:

Ryggsmerter

Bekkenleddsmerter

Bekkenløsning

Smerter mellom skulderbladene

Smerter i brystkassen

Nakke– og skuldersmerter

Hodepine

Smerter i håndledd eller ankler

Bekkensmerter etter fødselen

Det er av stor betydning at man er litt tålmodig de første ukene. Gi kroppen tid til å finne seg selv igjen. Mage, rygg, hoftemusklene og ikke minst musklene i bekkenbunnen har vært utsatt for kraftige påkjenninger. Disse har behov for tid etter fødselen. Noen uker senere vil man gå inn i en fase hvor musklene behøver trening.

Kiropraktoren på Vaulen Kiropraktorklinikk kan gi deg veiledning om hvordan du skal gå frem, og hva du kan hjelpe til med selv. For noen vil smertene i bekkenet vedvare også etter fødselen og blir ikke lenger kalt bekkenløsning , men bekkenleddsyndrom. Smerter som ikke går bort etter fødsel, bør undersøkes av kiropraktor. Veldig ofte finner kiropraktoren feilfunksjoner i ledd og muskler som kan behandles på en ukomplisert og skånsom måte. I de fleste tilfeller vil det også være et stort fokus på tilpassede øvelser.