Behandling av Idrettsskader | Belastningsskader

Spesialkompetanse på behandling av idrettsskader

Idrettsskader | Belastningsskader | Vaulen Kiropraktorklinikk
Idrettsskader | Belastningsskader | Vaulen Kiropraktorklinikk

Klinikken har kiropraktorer med lang erfaring med behandling av idrettsskader. Vi har spesialkompetanse på utredning, behandling og rehabilitering av idrettsskader og belastningsskader. Idrettsskader kan defineres som en vevsskade som oppstår som et resultat av idrett eller trening. Definisjonen innebærer derfor ikke at en er nødt til å være en toppidrettsutøver for å ha pådratt seg en idrettsskade.

Begrepet favner bredt og gjelder egentlig skader i fra hodet og ned til tærne. På tross av dette brede spekteret av skader, blir skader relatert til idrett eller trening delt opp i akutte skader og belastningsskader. Akutte skader oppstår brått og har ofte en klar bestemt årsak. Slike skader er mest vanlig i idretter eller treninger med høy hastighet, kontaktsport og i idretter der det er fare for å falle. Ved akutte skader blir vevet utsatt for belastning som er større enn det kroppen tåler.

Belastningsskader oppstår over tid og ses ofte hos personer som driver med idrett eller trening med lange treningsøkter og/eller ensidig belastningsmønster. Skademekanismen er ofte et resultat av repeterende belastninger, som i seg selv ikke er skadelig, men som fører til mikrotraumer i det aktuelle vevet. Har du da ett godt, balansert treningsopplegg med tilstrekkelig hvile og fokus på alternativ trening, så vil det skadet vevet restituere seg. Skadene oppstår når prosessen med å bryte ned vevet får fortsette og treningsbelastningen overstiger vevets evne til å tilpasse seg. Lyskesmerter er en plage vi ser mye og har meget god kompetanse på. 

Akutte skader:

-Muskelstrekk eller muskelruptur

-Ankel overtråkk

-Leddbåndsskade og korsbåndskade

-Menisk ruptur

-Fraktur

-Lumbago

Belastningsskader:

-Jumper’s knee /Hopperkne

Runner’s knee /Løpekne

– Beinhinnebetennelse

-Akillessene plager

-Meniskslitasje i kne

-Skulderbetennelse

-Tretthetsbrudd

Ryggsmerter 

Severs syndrom

Kiropraktor Jan Tore Kleiberg ved Vaulen Kiropraktorklinikk i Stavanger har spesialkompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av idrettsskader.

Som primærkontakt kan kiropraktor Jan Tore Kleiberg henvise til radiologisk undersøkelse eller til andre spesialister hvis det skulle være nødvendig.

På bakgrunn av en grundig undersøkelse vil det blir vurdert hvilken behandlingsmetoder som vil egne seg i hvert enkelt tilfelle. Metoder som ofte blir brukt i forbindelse med idrettsskader er manipulasjons behandling, forskjellige former for muskelbehandling og rehabilitering og øvelser.