Vondt i korsryggen | Lumbago

Vondt i korsryggen

Vondt i korsryggen? Det er du ikke alene om. Ryggsmerter er noe som plager svært mange mennesker i Stavanger. Vi har kompetanse til å behandle smerter i korsryggen. Det er åpenbart at smerter i korsryggen, også kalt lumbago, er en hyppig plage. Som oftest er det å ha vondt i ryggen ufarlig og responderer bra på kiropraktisk behandling.

For noen er plagene utløst av en spesifikk bevegelse eller flere repeterende bevegelser og en kan da oppleve akutte ryggsmerter. Smertene ved akutte ryggsmerter beskrives ofte som skarpe og intense. For andre med kroniske ryggsmerter, kommer plagene mer snikende over tid og domineres av verk og stivhet. Symptomene pasienter beskriver er blant annet at det er vondt å bøye seg, vondt å snu seg i sengen, vondt å sitte og vondt å reise seg.

Mange med ryggsmerter legger til seg et bevegelsesmønster, som på langsikt ikke er hensiktsmessig. Et ugunstig bevegelsesmønster over tid resultere i problemer andre plasser. Det er slett ikke uvanlig at pasienter som presenterer med smerter i hofter og knær forteller at smertene startet i rygg eller bekkenledd. Da er det viktig med en grundig undersøkelse av både hofter og knær, men også rygg og bekkenledd.

Behandling av ryggsmerter i Stavanger
Ryggsmerter | Lumbago | Vaulen Kiropraktorklinikk

Flere årsaker til ryggsmerter

Det er mange og sammensatte årsaker til disse plagene. Blant annet lite fysisk aktivitet, plutselig overbelastning, repeterende feilbelastning og stress er hyppige forklaringer på smertene. Heldigvis er det slik at majoriteten av korsryggplagene er funksjonelle og innebærer redusert bevegelse, muskelspenninger og irritasjon av bueledd og mellomvirvelskiver. Andre årsaker til ryggsmerter kan være:

  • Forstrekning av ryggmusklene
  • Leddlåsninger som innebærer redusert bevegelse rundt et eller flere ledd.
  • Prolaps i korsryggen med eller uten trykk på nerve.
  • Spinal stenose 
  • Slitasje i ryggen
  • Muskulære spenninger
  • Revmatiske lidelser

Behandling av lumbago og korsryggsmerter

Våre kiropraktorer har lang erfaring med behandling av smerter i korsryggen og hjelper mange pasienter med vondt i korsryggen.

På bakgrunn av en grundig undersøkelse vil kiropraktoren på Vaulen Kiropraktorklinikk kunne starte behandlingen for å redusere smertene og bedre funksjonen i ryggen. Mange opplever god effekt av kiropraktisk manipulasjon eller mobilisering, sammen med muskulær behandling og ryggøvelser. For pasienter med ryggsmerter der årsaken er prolaps i korsryggen eller spinal stenose, vil traksjonsbehandling være en effektiv behandlingsform. Undersøkelser viser at jo raskere du er tilbake i bevegelse og opptar normal aktivitet, desto raskere blir du smertefri. Du kan ha fordel av smertestillende medikamenter for å dempe smerter i akuttfasen.