Behandling av Tennisalbue

Kyndig behandling av tennisalbue i Stavanger

Vi kan hjelpe med effektiv behandling av tennisalbue i Stavanger. Mange med tennisalbue kan ha god effekt av trykkbølgebehandling kombinert med hjemmeøvelser. Smerter i armen kan ha flere årsaker, derfor er det viktig å få undersøkt armsmertene dine grundig for å kunne stille riktig diagnose. På Vaulen Kiropraktorklinikk har kiropraktoren bred erfaring og spesialkompetanse på å undersøke og behandle armsmerter. Ved behov kan kiropraktoren henvise til røntgen, MR, andre spesialister og sykehus. Kiropraktoren har også mulighet til å sykemelde i opptil 12 uker.

Senebetennelse i albue

Typiske lokale skader i armen er tennisalbue og golfalbue. To skader som skyldes overbelastning av muskler og sener som fester seg på innsiden og utsiden av albuen. Tidligere ble disse diagnosene omtalt som senebetennelse i armen, som i og for seg er en grei beskrivelse, men ikke helt korrekt. Ensidig overbelastning av albue og håndledd over tid fører til slitasjeforandringer i muskler og sener. Mest vanlige symptomene relatert til tennisalbue og golfalbue er smerter i albuen med utstrålende smerter ned i underarm og ut i fingrene. Hverdagslige aktiviteter blir vanskeligere når en har tennisalbue. Utfordringer som oppstår er blant annet vansker med å skjenke i noen å drikke, holde en kopp med kaffe, bære handleposer, åpne dører, håndtrykk, ta inn og ut av oppvaskmaskinen og ikke minst ved bruk av pc. De aller fleste går med milde til moderate smerter i albuen i lang tid, før de tar kontakt med kiropraktor. Fortellingen er den samme. Jeg trodde det ville gå over av seg selv sier de fleste pasienter. Senebetennelser som tennisalbue og golfalbue vil ikke gå over av seg selv. Det anbefales å komme raskt til behandling for å oppnå raske resultater og bedre prognose.

Hvordan bli kvitt tennisalbue

Behandling av tennisalbue er noe kiropraktoren på Vaulen Kiropraktorklinikk har lang og god erfaring med. Som med de fleste andre muskel og leddplager vil det være hensiktsmessig med en helhetlig tilnærming. Derfor vil kiropraktoren undersøke både albue, skulder og nakke for å finne årsak til smertene i albuen. Selv etter påvist tennisalbue, kan behandling av nakke og skulder være relevant for å redusere tennisalbue eller golfalbue. Som tidligere nevnt, så kommer pasienter inn lenge etter at smertene oppsto, og vil da ha kompensert over et lengre tidsrom, som kan gi plager andre plasser enn i albuen. Mange med tennisalbue og golfalbue kan ha god effekt av en serie med trykkbølgebehandling.

Trykkbølgebehandling kombineres alltid med råd om ergonomi og øvelser.

Tennisalbue og øvelser

Senebetennelser enten det er i skulder, kne eller albue kommer av at senene har blitt utsatt for en større belastning over tid enn det de tåler. Det er derfor helt grunnleggende å øke styrken i muskler og sener for øke toleranse i den skadde senen. Styrketrening for tennisalbue er noe som er helt nødvendig og som vil ta tid, men kiropraktoren vil veilede pasienter gjennom de ulike delene av treningsprogrammet. Det er forsket på ulike måter å trene på, så her vil kiropraktoren med sin erfaring vurdere hvilken treningsmetode som passer til den enkelte pasient.

Ubehag i hånden om natten

Karpaltunnelsyndrom er et syndrom som skyldes trange forhold i håndleddet. Resultatet av de trange forholdene, er at en nerve som forsyner hånden, kommer i klem. Det kan være flere årsaker til at det kan bli trangt i tunnelen. Tilstander som tidligere skader i håndleddet, repeterende overbelastning og økt væske i kroppen, som ved en graviditet er hyppige årsaker.  Symptomer ved karpaltunnelsyndrom er blant annet prikking i hånden, spesielt involvert er tommel-, peke- og langfinger. Mange pasienter forteller at de plages spesielt om natten av at hånden sover og at de er nødt til å riste på hånden. I tillegg til prikking og nummenhet er det mange som opplever svakhet i underarm og håndledd.

Ofte ser vi at årsaken til at pasienten har vondt i armen skyldes skade og feilfunksjon i fra nakken eller skulderen. Andre tilstander som kan gi utstrålende smerter i armen er prolaps i nakken, senebetennelse i skulderen eller muskelknuter i nakke og skulder.

Triggerpunkter eller muskelknuter i nakken og skulderpartiet er et tegn på at muskulaturen har blitt overbelastet. Dette kan skyldes en akutt overbelastning eller en langvarig repeterende feilbelastning. Symptomene på dette kan være verkende diffuse armsmerter, nummenhet i armen eller hånden og nedsatt styrke i armen.

De fleste av disse plagene kan samles under begrepet musearm. Begrepet omfatter plager relatert til repeterende overbelastning av muskler og sener i armen. Som navnet musearm antyder, ser vi en forbindelse mellom disse plagene og mye databruk. Dette forekommer også hos andre med ensidig repeterende overbelastning av muskulaturen.

Tennisalbue | Musearm | Vaulen Kiropraktorklinikk
Tennisalbue | Musearm | Vaulen Kiropraktorklinikk